Krok 1
Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekany czosnek cebulkę i papryczkę chili, dodaj szpinak całość smaż chwilę.Dodaj śmietanę i pokruszone orzeszki nerkowca.
Krok 2
Jeśli uważasz za konieczne dopraw do smaku i odstaw na bok do ostygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny dodaj do niego pokrojone w drobna kostkę suszone pomidory i ser mozzarella.
Krok 3
Na foli ułóż piersi z kurczaka przykryj drugą warstwa foli i delikatnie uderzając tłuczkiem rozbij mięso na cienki płat. Na mięsie ułóż porcję szpinaku.
Krok 4
Brzegi mięsa delikatnie zawiń do środka całość zroluj zabezpieczając roladki wykałaczkami przed rozwinięciem się.
Krok 5
Roladki obsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, przełóż je na bok, na tę samą patelnie wlej pomidory z puszki oraz ¼ szklanki wody. Dodaj 1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne.
Krok 6
Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Do sosu włóż na powrót roladki duś pod przykryciem około 15 minut aż mięso dojdzie środku.