coś

Roladki po bolońsku

Krok 1

Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekany czosnek cebulkę i papryczkę chili, dodaj szpinak całość smaż chwilę.Dodaj śmietanę i pokruszone orzeszki nerkowca.

Roladki po bolońsku  - Krok 1

Krok 2

Jeśli uważasz za konieczne dopraw do smaku i odstaw na bok do ostygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny dodaj do niego pokrojone w drobna kostkę suszone pomidory i ser mozzarella.

Roladki po bolońsku  - Krok 2

Krok 3

Na foli ułóż piersi z kurczaka przykryj drugą warstwa foli i delikatnie uderzając tłuczkiem rozbij mięso na cienki płat. Na mięsie ułóż porcję szpinaku.

Roladki po bolońsku  - Krok 3

Krok 4

Brzegi mięsa delikatnie zawiń do środka całość zroluj zabezpieczając roladki wykałaczkami przed rozwinięciem się.

Roladki po bolońsku  - Krok 4

Krok 5

Roladki obsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, przełóż je na bok, na tę samą patelnie wlej pomidory z puszki oraz ¼ szklanki wody. Dodaj 1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne.

Roladki po bolońsku  - Krok 5

Krok 6

Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Do sosu włóż na powrót roladki duś pod przykryciem około 15 minut aż mięso dojdzie środku.

Roladki po bolońsku  - Krok 6

Comments are closed.